facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Jenaplan Kindcentrum Talententuin definitief naar locatie De Toverbal

juni 28, 2024

De gemeenteraad heeft ingestemd met de verplaatsing van Jenaplan Kindcentrum Talententuin naar de locatie van de voormalige basisschool De Toverbal. Naar verwachting zal de nieuwe school eind 2026 haar deuren openen.

Op het terrein van de voormalige basisschool De Toverbal aan de Sint Ursulastraat wordt de komende jaren het nieuwe Jenaplan Kindcentrum Talententuin (voorheen: basisschool De Keg en Kinderopvang ‘t Nest) gebouwd. Jenaplan staat voor de brede ontwikkeling van het kind en wisselt ritmisch spelen, werken, spreken en vieren af. Naast de basisschool en de kinderopvang worden op deze plek ook onderwijsondersteuning en een sportzaal gerealiseerd. De sportzaal zal in de avonduren ook door verenigingen gebruikt kunnen worden.

Met de huidige gebruikers van De Toverbal wordt overleg gevoerd over alternatieve locaties. De bouw van de nieuwe school zal op zijn vroegst in de tweede helft van 2025 starten. Enkele voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart, waaronder een onderzoek naar verkeerstechnische aanpassingen. De verplaatsing van de school van Veltum naar Venray Noord-West zorgt voor een betere spreiding van scholen binnen de gemeente.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/item/2912-verplaatsing-jkc-talententuin-naar-locatie-de-toverbal

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws