facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Erepenning voor menslievend hulpbetoon voor Lucasz Ochab

juni 28, 2024

Op vrijdag 28 juni heeft de heer Lucasz Ochab van burgemeester Michiel Uitdehaag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen.

Hij kreeg deze bijzondere Koninklijke onderscheiding, omdat hij afgelopen februari met gevaar voor eigen leven zijn buurman uit de brandende woning heeft gered. De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is de oudste en belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden.

De heer Ochab had rook in het huis van zijn buurman waargenomen en ging naar binnen. Op dat moment gingen de brandmelders af en was er veel rook. Hij heeft zijn buurman gesommeerd om de woning tijdig te verlaten en heeft eerste hulp toegepast. Ook heeft hij de hulpdiensten gealarmeerd. Door zijn toedoen en zorg is de buurman gered. De brandweer en politie verklaren dat zonder toedoen van de buurman het slachtoffer de brand niet overleefd zou hebben. Toen de brandweer arriveerde, zagen zij de heer Ochab met het slachtoffer onder zijn arm buiten staan. Het slachtoffer had veel rook ingeademd en is met de ambulance weggebracht. Gelukkig heeft hij het ongeluk overleefd.

De burgemeester, brandweer en politie prezen de heer Ochab om zijn moed en menslievendheid. De toekenning van deze Erepenning is dan ook zeer verdiend.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Lintje.nl
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws