facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Scouting Venray groeit: record aantal aanmeldingen jongeren met hulpvraag

juni 21, 2024

De scoutinggroepen met jeugdleden met een hulpvraag van Scoutingvereniging De Peelspeurders in Venray maakt een ongekende groei door.

Dit jaar heeft deze scoutinggroep opvallend veel aanmeldingen gekregen van jongeren met een hulpvraag. Tijdens het jaarlijkse zomerkamp zullen maar liefst zes jongeren en één leider officieel worden geïnstalleerd, waarna het aantal jeugdleden op 21 uitkomt.

De Peelspeurders zetten zich al jaren in om het scoutingspel toegankelijk te maken voor alle jongeren, ongeacht hun achtergrond of hulpvraag. Met zeven stafleden biedt de vereniging een veilige en uitdagende omgeving waar jongeren zich kunnen ontwikkelen en plezier kunnen maken.

Nieuwe speltakken

In reactie op de groeiende interesse en aanmeldingen, heeft de vereniging besloten om met de start van het nieuwe seizoen er drie speltakken(groepen) van te maken. Dit maakt De Peelspeurders uniek in Nederland, aangezien (zoals ze zelf weten) de enige scoutingvereniging zijn die drie speltakken heeft die specifiek gericht zijn op jongeren met een hulpvraag.

Het is geweldig om te zien dat steeds meer jongeren en hun ouders de weg naar de vereniging weten te vinden. Zij zijn vastbesloten om het scoutingspel voor iedereen toegankelijk te maken.

Met deze uitbreiding biedt Scouting Venray nog meer jongeren de kans om deel te nemen aan avontuurlijke en leerzame activiteiten, waarbij persoonlijke ontwikkeling en samenwerking centraal staan.

A.s. zondag 23 juni om 12.30 uur worden deze jeugdleden en leiding geïnstalleerd.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Scouting de Peelspeurders Venray
  • Bron artikel: Scouting de Peelspeurders Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws