facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Fons Steggink over BiblioNu Venray: Een thuis voor iedereen!

juni 20, 2024

Na maanden van hard werken is de nieuwe bibliotheek BiblioNu in Venray eindelijk geopend. Deze moderne bibliotheek verwelkomt de gemeenschap met een uitgebreide collectie boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften en kranten. BiblioNu biedt een aantrekkelijke en comfortabele omgeving voor zowel jong als oud om te lezen, studeren, werken en ontspannen.

Fons Steggink, directeur en bestuurder van BiblioNu, deelde zijn gevoelens bij de opening: "Trots, blijdschap en gezonde spanning. Uiteraard ervaren we ook spanning bij het vinden van de juiste balans in openingstijden, professionele bezetting en alle functies die we willen bieden. De komende periode gaan we dit nauwlettend volgen en zullen we bijsturen waar nodig."

Naast een uitgebreide leescollectie biedt BiblioNu faciliteiten zoals een speciaal ingericht 'leescafé' en gratis studie- en werkplekken, ideaal voor wie een rustige omgeving zoekt. Steggink benadrukte: "Een goede bibliotheek heeft drie dingen; goede koffie, veel stopcontacten en gratis en snel internet. Wij hebben zeker gelet op deze drie punten."

Tijdens het openingsweekend konden bezoekers kennis maken met diverse activiteiten, waaronder een speciaal voorleesuurtje voor kinderen en spreekuren voor advies en ondersteuning voor volwassenen. De zorgvuldige indeling van ruimtes bij BiblioNu biedt een unieke ervaring: "Wat ons onderscheidt is de scheiding tussen verschillende afdelingen en de balans tussen rust en rumoer die we hier kunnen bieden."

Steggink reflecteerde op de groeiende trend waarbij bibliotheken steeds meer niet-leden aantrekken, met name studenten en werkenden die gebruik maken van de werk- en studieplekken: "In de nieuwe locatie hebben we veel werk- en studieplekken gecreëerd, en een informatiepunt waar we samen met partners vragen van inwoners kunnen beantwoorden."

Met zijn optimisme over de toekomst van BiblioNu zei Steggink: "Ik hoop dat we onze missie kunnen waarmaken en dat BiblioNu een plek wordt voor iedereen." Met moderne faciliteiten en een divers aanbod aan activiteiten lijkt BiblioNu goed op weg om een centrale rol te spelen in het leven van de inwoners van Venray.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Fons Steggink
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws