facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Militracks Overloon 2024 weer zeer goed bezocht

mei 27, 2024

Militracks 2024 was een evenement bij het Oorlogsmuseum Overloon op 25 en 26 mei waar Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te zien waren. Het grootste hoogtepunt was de Panzer IV, een middelzware Duitse tank, die voor het eerst te zien was op Militracks.

Er waren meer pantservoertuigen aanwezig dan ooit tevoren, waaronder volrupsen zoals tankjagers (Nashorn, Sturmgeschutz III, Hetzer) en echte tanks (Panzer IV, Tiger I). Deze combinatie van voertuigen was uniek en nooit eerder vertoond na de Tweede Wereldoorlog. Naast de volrupsen waren er ook gepantserde halfrups voertuigen, waaronder één voertuig dat de Slag bij Stalingrad overleefde en gerestaureerd werd.

Voor kinderen waren er speciale attracties, zoals mini-tracks met elektrisch aangedreven miniatuur voertuigen (schaal 1:16) en 'Armortek Hill' met stalen voertuigen op schaal 1:6 van alle strijdende partijen uit WO2.

Bezoekers konden ook meereizen op de historische voertuigen en rondkijken op de grote militaria markt. Het was een memorabele dag voor jong en oud.

Foto's en Video: Albert Hendriks

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Albert Hendriks
  • Bron artikel: Albert Hendriks, Overloon Nieuws
Gepubliceerd in Nieuws