facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Aanhoudingen in onderzoek naar faillissementsfraude

mei 15, 2024

De FIOD heeft op maandag 13 mei drie mannen (76, 62 en 52) aangehouden. Ze worden verdacht van faillissementsfraude. Hun woningen in Geldrop, Haaksbergen en Well zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na meldingen van de curator. De administratie van de onderneming ontbreekt, hoewel de curator hierom heeft verzocht. In 2021 heeft de rechtbank het faillissement van een onderneming uitgesproken. De drie verdachten zijn achtereenvolgend van 2015 tot en met 2021 bestuurder van de onderneming geweest. De mannen worden van verschillende strafbare feiten verdacht, waaronder het niet voldoen aan de administratieve verplichtingen en het onttrekken van gelden aan de failliete onderneming. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De Witte Hoeve Venray

Een van de verdachten is ondernemer Jan L. die onlangs het hotel en zalencentrum De Witte Hoeve in Venray plotseling heeft gesloten. Dit gebeurde nadat de gemeente Venray een eigen Bibob-onderzoek startte om te kijken of sprake was van crimineel geld bij de aankoop van het pand.

De woordvoerder van de FIOD meldt aan Omroep Venray dat de drie personen inmiddels op vrije voeten zijn gesteld, maar nog steeds verdachten blijven.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: FIOD
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws