facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gemeenteraad stemt in met Routekaart Henseniuskwartier

mei 15, 2024

Tijdens de raadsvergadering gisteravond heeft de gemeenteraad van Venray uitvoerig gediscussieerd over de leefbaarheid in het Henseniuskwartier.

Hierbij lag de focus van de raad voornamelijk op het nieuwe coffeeshopbeleid. De burgemeester, als eindverantwoordelijke, was verheugd over de bijdragen van alle partijen. Om het nieuwe beleid goed vorm te geven, is er gestemd over een zogenaamde 'routekaart'. Nu de raad unaniem heeft ingestemd, wordt naar verwachting meer nadruk gelegd op handhaving en een verbeterd parkeerbeleid.

Daarnaast is overeengekomen dat de twee coffeeshops maximaal nog vijf jaar op hun huidige locatie mogen blijven bestaan. De VVD heeft echter sterk benadrukt dat de burgemeester, indien mogelijk, eerder moet streven naar verplaatsing van de shops. Helaas bleef onduidelijk waar deze in de toekomst zouden moeten worden gevestigd. Het ontbreken van coffeeshops is geen wenselijke uitkomst, gezien de vrees voor toename van overlast en ondergrondse activiteiten.

De burgemeester benadrukte dat de termijn van vijf jaar is gekozen om gesprekken met de omgeving te faciliteren en burgers voldoende tijd te geven voor eventuele bezwaren. "Coffeeshops liggen, net als een asielzoekerscentrum gevoelig. Ik begrijp dat. Daarom is het goed dat we nu een zorgvuldig proces hebben afgesproken", aldus de burgemeester.

Voor de wijkbewoners is het besluit echter teleurstellend. Zij krijgen wel de mogelijkheid om met het College en de gemeenteraad in gesprek te blijven over mogelijke toekomstige klachten en overlast.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray/Rob
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws