facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Campagne "Geniet maar verbrand niet" gelanceerd

april 24, 2024

Vandaag hebben ziekenhuizen VieCuri en Maastricht UMC+ gezamenlijk een campagne gelanceerd met als centrale boodschap: "Geniet maar verbrand niet".

De focus ligt op het beschermen van kinderen tegen de schadelijke effecten van de zon, wat essentieel is voor het voorkomen van huidkanker op latere leeftijd.

Als onderdeel van deze campagne worden gratis zonnebrandcrèmes uitgedeeld op alle basisscholen en middelbare scholen in Noord-Limburg en de regio Maastricht. Daarnaast ontvangen de scholen een educatief pakket van het Nationaal Huidfonds. De Universiteit Maastricht zal onderzoek verrichten naar het gebruik van zonnebrandcrème, de impact van het gratis verstrekken ervan en manieren om het gebruik ervan te bevorderen.

Dermatoloog Karen van Poppelen van VieCuri heeft het eerste pakketje zonnebrandcrème overhandigd aan de scholieren, benadrukkend dat het initiatief is uitgebreid naar middelbare scholen vanwege het succes van een vergelijkbare campagne vorig jaar.

Samenwerking met dermatologen en het Zorginnovatielab van Maastricht UMC+ is een stap voorwaarts in de strijd tegen huidkanker, aldus Van Poppelen. Dermatoloog en hoogleraar Klara Mosterd van MUMC+ onderstreept het gemeenschappelijke doel van het tegengaan van huidkanker door kinderen te leren hoe ze verstandig met hun huid en de zon kunnen omgaan. De belangrijkste tips die door de dermatologen worden gegeven zijn: het vermijden van de zon tijdens de piekuren tussen 12.00 en 15.00 uur, het dragen van beschermende kleding zoals petjes en zonnebrillen, en het regelmatig aanbrengen van zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, om de huid effectief te beschermen.

De campagne heeft betrekking op in totaal 139 basisscholen en 22 middelbare scholen in beide regio's.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward Media
  • Bron artikel: VieCuri
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws