facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Meld je klas aan voor de Kidswedstrijd 2024

april 10, 2024

Het Nationaal Comité Veteranendag is op zoek naar kids tussen de 12 en 15 jaar die creatief zijn en houden van een uitdaging! In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag 2024 roepen ze jonge tekstschrijvers op om het nummer Proud to be a Soldier van zanger en veteraan Joe Tennessee gedeeltelijk te herschrijven.

De winnaar treedt samen met Joe op in de Koninklijke Schouwburg tijdens de officiële openingsceremonie van de Nationale Veteranendag in aanwezigheid van Z.M. de Koning en de Minister-President. Klinkt het als een uitdaging voor jullie? Meld je dan nu aan met je klas!

Joe Tennessee is veteraan en is na zijn militaire carrière zanger geworden. Door muziek te maken kan hij omgaan met zijn trauma’s die hij op zijn uitzending naar onder meer Afghanistan heeft opgelopen. Een van zijn bekendste nummers is Proud to be a Soldier. Op 29 juni zal hij tijdens de officiële openingsceremonie van de Nederlandse Veteranendag een speciale versie van het nummer opvoeren in de Koninklijke Schouwburg. Hij doet een oproep aan jonge scholieren tussen de 11-15 jaar om te helpen met het herschrijven van de tekst.

Wat wordt er van de deelnemers gevraagd?

Alle deelnemers ontvangen de songtekst van het nummer Proud to be a Soldier en worden gevraagd om een deel van de tekst opnieuw te schrijven. Ook vragen ze jullie om een video op te nemen waarop jullie de nieuwe versie van Proud to be a Soldier zingen. Alle inzendingen worden beoordeeld op de creativiteit van de songtekst en de kwaliteit van het optreden in het filmpje!

Lijkt het jullie leuk om mee te doen? Zet dan alvast de onderstaande data in jullie agenda.

- Je aanmelden met je schoolklas kan tot vrijdag 19 april.

- Op maandag 15 april ontvangen jullie de opdracht per e-mail. Hierin staat wat er precies wordt verwacht en wat jullie moeten inleveren om te winnen.

- Jullie hebben tot 24 mei om de opdracht in te leveren.

- Op 26 juni wordt de winnaar bekendgemaakt bij het veteranen-schoolconcert in het Theater aan het Spui in Den Haag.

De winnaar treedt op 29 juni tijdens de Nederlandse Veteranendag samen met Joe Tennessee op in de Koninklijke Schouwburg met het herschreven nummer.

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens:

Naam leraar

Naam school

Klas

Adres school

E-mail leraar

Telefoonnummer leraar

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Nationaal Comité Veteranendag
  • Bron artikel: Nationaal Comité Veteranendag
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws