facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Oud raadslid en wethouder Joos Truijen overleden

april 09, 2024

In zijn woonplaats Valkenburg is op 5 april CDA politicus en oud wethouder van Venray Joos Truijen overleden.

Hij is lange tijd werkzaam geweest in de gezondheidszorg. In 1978 werd hij in Venray gekozen als gemeenteraadslid voor de 'Samenwerking' (later CDA) wat hij tot 1983 zou blijven toen hij zich wat meer wilde richten op zijn maatschappelijke carrière. In 1986 keerde hij als CDA-lijsttrekker weer terug in de gemeenteraad en in 1989 werd hij daar wethouder. In zijn Venrayse periode is Joos in 1982 ook nog prins geweest van Vasteloavesvereniging "De Piëlhaas". Zijn toenmalige adjudanten waren Frits Basten en Jos Stevens. Het motto was: "Gen gezanik of gekloj, 't laeve is zoë moj".

In december 1994 werd Truijen benoemd tot burgemeester van Hunsel en daarnaast was hij vanaf augustus 2002 tevens waarnemend burgemeester van Heythuysen. Op 1 januari 2007 fuseerden de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer tot de nieuwe gemeente Leudal. Daarmee kwam een einde aan zijn burgemeesterschap waarop hij vervroegd met pensioen ging.

Voor zijn jarenlange verdiensten werd Joos onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau, tevens was hij drager van de erepenning van de gemeente Hunsel.

De afscheidsdienst voor Joos Truijen wordt gehouden op zaterdag 13 april om 13.30 uur in de aula van crematorium Walpot, Pisartlaan 8 in Eijsden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Familie Truijen
  • Bron artikel: Omroep Venray/ Wikipedia
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws