facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Laatste repetitie Venrays Mannenkoor in de Witte Hoeve

maart 29, 2024

Donderdagavond kwam er een eind aan een jarenlange periode van repeteren in zalencentrum de Witte Hoeve, het thuishonk van het Venrays Mannenkoor.

In het jaar 2000 om precies te zijn op donderdag 26 oktober werd daar de eerste repetitie gehouden. Voorzitter Diederik Nijenhuis memoreerde in zijn afscheidsspeech de vele mooie momenten die het koor daar meegemaakt heeft in die bijna 25 jaar dat de zangers daar verbleven. De voorbereidingen voor de talrijke concerten van het koor en in de aanloop naar het Nederlandse kampioenschap van 2014 de vele intensieve repetities die daar werden gehouden. Het honderdjarig bestaan van de club in 2010 werd mede in de Witte Hoeve in de steigers gezet. Vele gebeurtenissen die de historie van het zingen in het zalencentrum markeerden werden door de voorzitter met de aanwezigen gedeeld. 

Onder de indruk

Ook manager Nen Vosse van de Witte Hoeve was nog steeds erg onder de indruk van de prestatie die de zangers in Zwolle tijdens het nationale kampioenschap neergezet hebben. “Jullie waren daar met afstand het beste koor van Nederland, met onder andere een ontzettend moeilijk werk, de Ballade van de Bezemsteel.” Hij memoreerde nog eens de grote brand van restaurant Vlakwater in 1985, waarbij het mannenkoor de complete prijzenkast, vele partituren en piano in vlammen zag opgaan. Daarna de brand in de Witte Hoeve van 2002 waarbij het koor voor de tweede maal hun repetitielokaal verloren zag gaan. Het daar in de kelder aanwezige archief werd door het vele bluswater ernstig aangetast. Vosse was ook niet erg blij met het plotselinge vertrek van de vele verenigingen, maar had daar in dit stadium weinig invloed meer op, vertelde hij. 

Voorzitter Nijenhuis verraste de aanwezige medewerkers met een herinneringskaart gevuld met persoonlijke woorden van de zangers en een mooie bos bloemen voor de vele avonden die zij de zangers van een onderkomen met een natje en droogje voorzien hebben. Het koor verkast nu naar MFC de Baank in Leunen waar zij minstens tot het eind van dit jaar hun klanken laten horen en zich kunnen voorbereiden op de concerten binnen en buiten Venray.

Kijk voor meer info over het koor op: https://venraysmannenkoor.nl/

Witte Hoeve1  Witte Hoeve2  Witte Hoeve3  Witte Hoeve4

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws