facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Beëdiging militairen en commando-overdracht Korps Luchtdoelartillerie

maart 23, 2024

Beëdiging militairen en commando-overdracht Korps Luchtdoelartillerie in centrum Gemert
Op 28 maart vinden er achtereenvolgend twee militaire ceremonies plaats in het centrum van Gemert. Op die dag wisselt het Korps Luchtdoelartillerie van commandant én leggen nieuwe militairen van de kazerne in Vredepeel hun eed of belofte van trouw af. Het geheel vindt plaats voor het gemeentehuis Gemert-Bakel op het Ridderplein in Gemert. Tussen 13:00 en 15:30 uur bent u als bewoner van Gemert-Bakel van harte welkom hierbij aanwezig te zijn om uw waardering te tonen en de nieuwe militairen te verwelkomen.

Commando-overdracht Korps Luchtdoelartillerie
Het Korps Luchtdoelartillerie, waar alle landmacht luchtverdedigers lid van zijn, heeft de verantwoordelijkheid om tradities in ere te houden, om herdenkingen van oorlogsslachtoffers te bezoeken en zorg te dragen voor haar veteranen. De huidige commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, kolonel Jos Kuijpers, is ook commandant van het Korps Luchtdoelartillerie. Deze taak draagt hij op 28 maart over aan de luitenant-kolonel Wesley Dijkshoorn.


Beëdiging nieuwe militairen

Naast de overdracht van de korpscommandant verwelkomt de kazerne in Vredepeel ook veel nieuwe militairen. Zij zijn hard nodig om de Nederlandse luchtverdediging te versterken. Nieuwe militairen leggen een eed of belofte af. Hierin zweren of beloven ze trouw aan de grondwet, het vaderland en de koning.

Hinder
Rondom het centrum van Gemert kan gedurende 09.00 uur en 16.00 uur verkeershinder ontstaan door een veelvoud van busverkeer en ander vervoer. Op het Ridderplein voor het gemeentehuis van Gemert-Bakel zal een paradeplaats worden ingericht voor het uitvoeren van de militaire ceremonies.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando Koninklijke Landmacht | Ministerie van Defensie
  • Bron artikel: Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando Koninklijke Landmacht | Ministerie van Defensie
Gepubliceerd in Nieuws