facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Campagne "Limburg Openhartig" wil taboe mentale gezondheid doorbreken!

maart 22, 2024

Deze week hebben 14 samenwerkende Limburgse gemeenten de campagne "Limburg Openhartig" gelanceerd, met als doel mensen aan te moedigen open te zijn over hun mentale gezondheid om het taboe te doorbreken en te streven naar een meer toegankelijk Limburg waarin iedereen zich vrij voelt om deel te nemen.

Veel mensen die worstelen met psychische uitdagingen vinden het moeilijk om hun gedachten, gevoelens en emoties te uiten. De angst om niet begrepen of veroordeeld te worden, speelt vaak een grote rol. "Limburg Openhartig" streeft ernaar hier verandering in te brengen.

In de komende periode zal de regio op verschillende manieren aandacht besteden aan het thema 'mentale gezondheid'. Op de website delen Limburgers openhartige verhalen over zowel de negatieve impact van vooroordelen als de positieve effecten van openheid.

Bezoekers van de website kunnen er ook tips vinden voor het voeren van openhartige gesprekken en feiten over mentale gezondheid. Bovendien kunnen ze online hun eigen ervaringen delen met anderen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Limburg Openhartig
  • Bron artikel: Limburg Openhartig
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws