facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuw plan om schuldhulpverlening te versterken!

maart 22, 2024

Het kabinet heeft in samenwerking met drie andere belangrijke partijen, waaronder de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), een ambitieus plan ontwikkeld om de schuldhulpverlening in het land te verbeteren.

Dit initiatief, genaamd de 'basisdienstverlening schuldhulpverlening', beoogt een toegankelijker hulpaanbod te creëren voor alle gemeenten, waaronder ook de gemeente Venray.

Het plan biedt gemeenten de vrijheid om zelf te bepalen hoe zij hun inwoners met schulden ondersteunen. Door de introductie van de 'basisdienstverlening' wordt de dienstverlening op het gebied van schulden gelijk getrokken.

De basisdienstverlening omvat onder andere een gevarieerd hulpaanbod dat is afgestemd op verschillende doelgroepen. Ook het standaard aanbieden van een saneringskrediet met een aflostermijn van 18 maanden, samen met de benodigde begeleiding en nazorg, maken deel uit van deze basisdienstverlening.

Deze bestuurlijke afspraken vormen een cruciaal onderdeel van de ambitie van het kabinet om tegen 2030 het aantal mensen met schulden te halveren.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Rijksoverheid
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws