facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Venrayse scouts eren op 4 mei de gevallenen in Amsterdam

maart 20, 2024

Op 20 april 2024 zal een bijzondere bijeenkomst plaatsvinden in het gouvernement in Maastricht, waar Limburgse scoutingleden tussen de 13 en 17 jaar oud zich zullen voorbereiden op een aangrijpende herdenking op 4 mei op de Dam.

Dit unieke evenement, dat slechts eenmaal in de 12 jaar voorkomt voor de Limburgers, belooft een eervolle taak te worden voor de deelnemende jeugd.

De jongeren, onder leiding van ervaren begeleiders, zullen samenkomen om zich voor te bereiden op de Dodenherdenking en hun respect te betuigen aan degenen die hun leven hebben gegeven voor vrijheid en rechtvaardigheid. Vijf leden van scouting de Peelspeurders uit Venray genaamd; Djaydon, Jesse, Dante, Filene en Milou zullen onder de deelnemers zijn, elk met hun eigen manier om eer te betonen aan de gevallenen.

Deze voorbereiding is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een krachtig symbool van hoop en verbondenheid voor de toekomst. Door deel te nemen aan deze voorbereiding en dodenherdenking dragen de jongeren bij aan het voortzetten van de herinnering aan de offers die zijn gebracht voor vrijheid en vrede.

Scouting de Peelspeurders ondersteunt ook jaarlijks de dodenherdenking op de Britse begraafplaats in Venray. Hier leggen de jeugdleden van scouting op elk graf een roos en geven ze de bloemenkransen aan bij het gedenkmonument.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Logo Peelspeurders
  • Bron artikel: Peelspeurders
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws