facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Proefperiode nieuw fietsbeleid centrum Venray

maart 08, 2024

Met als doel een aantrekkelijk en veilig winkelgebied te creëren voor zowel bezoekers als bewoners, heeft de gemeente besloten een nieuw fietsbeleid te introduceren.

Gedurende de periode van april tot juni zal een proefperiode plaatsvinden waarin fietsers worden uitgenodigd om de voetgangerszone te betreden.

De gemeente benadrukt dat tijdens de proef fietsers te gast zijn in het centrum van Venray. Met behulp van borden en campagnes wordt het gedrag van fietsers gestuurd, waarbij zij rekening moeten houden met voetgangers door ruimte te geven, niet te hard te fietsen en waar nodig af te stappen. Een uitzondering geldt voor de Grotestraat, waar fietsen verboden blijft tijdens de openingstijden van winkels. Een duidelijke slogan geeft aan wat van de bezoeker verwacht wordt: "winkels open, fietser lopen".

Om de proef uit te voeren, heeft de gemeente gekozen voor een Living lab benadering, waarbij gemeente, ondernemers, bewoners en belangenorganisaties samenwerken in een co-creatie. Het doel van het Living lab is het verzamelen van objectieve data door metingen, tellingen, observaties en enquêtes. Na afloop van de proefperiode zal de gemeente een definitief besluit nemen over het verkeersbeleid in het centrum van Venray.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws