facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Productiebedrijven in Venray openen deuren voor publiek

maart 04, 2024

Op zondag 14 april is de 5e editie van de Dag van de Maakindustrie. Tijdens deze jubileumeditie zetten 11 productiebedrijven uit 5 gemeenten in Noord-Limburg de deuren open voor het grote publiek.

In de gemeente Venray zijn 3 bedrijven te bezoeken. Inwoners hebben dan de unieke gelegenheid om een keer achter de schermen te kijken bij bedrijven in de buurt, die producten maken die de hele wereld over gaan.

Bezoekers krijgen aan de hand van een rondleiding een beeld van het maken van gevelsystemen voor gebouwen bij Blitta en gereedschappen voor productieprocessen bij EMD Tooling. Daarnaast is bij Cordstrap het interessante weef- en productieproces te zien van spanbanden die gebruikt worden voor het zekeren van zware ladingen op vrachtwagens en schepen en in vliegtuigen.

Tijdens de open bedrijven dag laten de productiebedrijven met trots zien wat zij maken en hoe zij het maken. Daarnaast worden bezoekers ook geïnformeerd over de vele carrièremogelijkheden in de maakindustrie, een sector die in de regio erg groot is en doorgaans minder zichtbaar is dan andere belangrijke sectoren zoals agri & food en logistiek.

De Dag van de Maakindustrie telt elke editie 4.000 tot 5.000 bezoekers die de bedrijfsbezoeken volgens bezoekersonderzoek telkens verrassend goed waarderen. De bedrijven zijn op 14 april gratis toegankelijk voor jong en oud en opengesteld van 11.00 tot 16.00 uur. Een blik werpen op alle deelnemende bedrijven en vooraf aanmelden voor een rondleiding kan via de website www.dagvandemaakindustrie.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Laurens Eggen
  • Bron artikel: Dag van de maakindustrie
Gepubliceerd in Nieuws