facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Project voedselbos Venray ontvangt 1.000 euro

januari 24, 2022
Het project voedselbos in de wijk Centrum-West heeft zaterdag 22 januari een cheque ter waarde van 1.000 euro ontvangen uit handen van Peter van Melik van Kern met Pit. Loco burgemeester Cor Vervoort en projectleider Annie Timmermans waren namens de gemeente Venray hierbij aanwezig. Het project ontving de predicaat Kern met Pit en de 1.000 euro omdat zij het project binnen een jaar afrondde.

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM – foundation die burgerinitiatieven adviseert, begeleidt en financieel ondersteunt. Dertien Limburgse burgerinitiatieven hebben het afgelopen jaar online een inkijkje gegeven in wat ze in een jaar tijd tot stand hebben gebracht om hun leefomgeving socialer en mooier te maken.

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) zelf krijgt hulp van een gerenommeerd architectenbureau bij het realiseren van projecten. Voor het project in Centrum-West betekende dit hulp in de vorm van een schetsontwerp voor de inrichting advies van de landschapsarchitecten alsook diverse workshops.

Het ontvangen van de prijs Kern met Pit kan het project in Venray nog een staartje van 3.000 euro opleveren. Per provincie word er een trofeewinnaar gekozen en die twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro.

De werkgroep van het voedselbos geeft aan blij te zijn met alle hulp en de ontvangst van de Kern met Pit prijs en kijkt er naar uit de komende jaren letterlijk de vruchten ervan te plukken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Kern met pit
  • Bron artikel: Kern met Pit / KNHM
Gepubliceerd in Nieuws