facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

St Jozefmaand in Smakt

februari 27, 2024
St Jozefkapel Smakt St Jozefkapel Smakt

Enige echte Bedevaartsoord van Sint Jozef in Nederland: Smakt bij Venray

Smakt ontwikkelde zich vanaf 1887 tot een belangrijk bedevaartsoord en is nog steeds de enige bedevaartsplaats van Sint Jozef in Nederland!

BEDEVAARTSEIZOEN Sint Jozefmaand maart 2024

Het bedevaartseizoen van Sint Jozef in 2024 gaat in de Sint Jozefbedevaartsoord Smakt op vrijdag 1 maart om 19.00 uur van start met een eucharistieviering in de grote bedevaartskerk van Sint Jozef( Sint Jozeflaan 56-58) en aansluitend een korte lichtprocessie.

De hele maand maart is elke zondag in deze kerk om 11.00 uur een eucharistieviering en om 15.00 uur een Sint Jozeflof. U bent van harte uitgenodigd.

Elke woensdag is er om 09.30 uur een eucharistieviering in de kleine Sint Jozefkapel.

 Hoogfeest van Sint Jozef                                     

Op dinsdag 19 maart 2024 vindt in de grote bedevaartskerk van Sint Jozef Smakt, de viering van het hoogfeest van Sint Jozef plaats. De feestelijke eucharistieviering begint om 11.00 uur met hoofdcelebrant Mgr. R. Maessen diocesaan administrator Bisdom Roermond.  Aan het einde van de viering is het mogelijk een individuele zegen te ontvangen voor alle noden en intenties op voorspraak van Sint Jozef.

Na afloop van het ochtendprogramma is er gelegenheid voor koffie/thee en lunch in restaurant  ’t Pelgrimshuis (voor eigen rekening). Daar zijn ook devotie artikelen van Sint Jozef verkrijgbaar. S’middags om 15.00 uur kan worden deelgenomen aan het Sint Jozeflof in de bedevaartskerk.

De gehele dag is er mogelijkheid voor stil gebed in de beroemde Sint Jozefkapel van het heiligdom Smakt. Daar zijn ook gebedenboekjes en Noveenkaarsen van Sint Jozef te koop.

Voor een gesprek met een priester kunt u aanbellen bij de pastorie naast de kapel of de priester aanspreken na de dienst.

Meer informatie over de aangemelde bedevaartprogramma’s in maart en overige info in Smakt kunt u lezen op bijgaande poster.

Het heiligdom van St Jozef te Smakt is door de week met de buurtbus 255 vanaf station Boxmeer, Vierlingsbeek en Venray bereikbaar.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Rectoraat Smakt
  • Bron artikel: Rectoraat Smakt
Gepubliceerd in Smakt