facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Uniek jongerenproject "Wijs naar Werk" brengt positieve verandering

februari 23, 2024

In 2023 is op initiatief van de gemeente Venray een uniek project gestart.

Het project is gericht op jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud; persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis staan centraal om hiermee een volgende stap op de participatieladder te kunnen zetten. Het programma begon afgelopen oktober en bood drie maanden intensieve training, begeleiding en ondersteuning bij het opbouwen van een netwerk. Voor deze jongeren betekende dit een positieve verandering, waardoor ze nu weer op de goede weg zijn.

Het project "Wijs naar Werk" is ontstaan vanuit de erkenning van de groeiende uitdagingen waar jongeren in Venray mee te maken hebben. Het project heeft als hoofddoelen het verbeteren van de arbeidskansen van deze jongeren door hen te voorzien van essentiële vaardigheden en kennis, en het bevorderen van hun persoonlijke ontwikkeling om zelfredzaamheid te vergroten en actieve deelname aan de maatschappij mogelijk te maken.

De gemeente Venray heeft een cruciale rol gespeeld bij het mogelijk maken en uitvoeren van het project door financiële steun en beleidsmatige betrokkenheid te bieden, waardoor een solide basis is gelegd voor de uitvoering van het programma. De nauwe samenwerking tussen Job Guide B.V., Puberzaken en de gemeente Venray heeft bijgedragen aan het succes van het project. Door het combineren van unieke expertise en resources, waardoor een programma op maat kon worden ontwikkeld dat aansluit bij de behoeften van de jongeren.

Gedurende het programma hebben de jongeren een breed scala aan vaardigheden en kennis opgedaan, variërend van zelfreflectie, communicatie en financieel beheer tot sollicitatietechnieken en persoonlijk leiderschap. Dit werd mogelijk gemaakt door een gevarieerd programma met samenwerking, uitdagingen, buitenactiviteiten en ruimte voor plezier en verbinding. Lokale bedrijven in Venray hebben hierin een rol gespeeld door gastlessen te verzorgen, werkervaringsplekken aan te bieden en ruimtes en diensten beschikbaar te stellen, wat belangrijk was voor praktijkervaring en het creëren van een realistisch beeld van de arbeidsmarkt.

Alle deelnemers hebben na afronding van het project een certificaat ontvangen. Dit initiatief heeft de band tussen jongeren en de gemeenschap in Venray versterkt en ze blijven streven naar het bereiken en ondersteunen van meer jongeren. Dankzij het succes van dit project zijn er plannen om "Wijs naar Werk" in de toekomst uit te breiden naar andere gemeenten in Noord-Limburg.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Puberzaken
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws