facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuwe BBL-opleiding verhoogt kwaliteit kleinschalige zorg

februari 21, 2024

In september vorig jaar lanceerde Gilde Bedrijfsopleidingen een nieuwe bbl-opleiding in samenwerking met lokale zorgondernemers, waaronder het Zorgkwartier in Venray.

Deze opleiding is gericht op het trainen van personeel in kleinschalige zorgondernemingen, met nadruk op persoonlijke zorg en het welzijn van bewoners. De opleiding, die bestaat uit een combinatie van Helpende Zorg/Welzijn, Verzorgende-IG & MBO-verpleegkundige, is ontworpen om het personeel beter te laten inspelen op de veranderende behoeften binnen deze sector.

De samenwerking tussen Gilde Opleidingen en lokale zorgondernemers is ontstaan uit een gedeeld belang in het bieden van goede zorg. Deze unieke samenwerking heeft geleid tot innovatieve leermethoden, zoals gastlessen verzorgd door zorgondernemers en het gebruik van challenges in het onderwijs. Dit is een alternatieve leermethode waarbij de leervraag van de student centraal staat en de docent steeds meer de rol van coach op zich neemt.

Beide partijen ervaren voordelen. Studenten leren in een praktijkgerichte omgeving en ontwikkelen essentiële vaardigheden, terwijl zorgondernemingen profiteren van een verbeterde kwaliteit van dienstverlening en welzijn voor hun bewoners.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: ROC Gilde
  • Bron artikel: ROC Gilde
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws