facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Metropeelorkest speelt titelsongs James Bond films

februari 21, 2024

De bekendste codenaam in de filmwereld is misschien wel 007. Ian Fleming’s geheim agent James Bond, werkend voor MI6 ofwel Her Majesty’s Secret Intelligence Service speelde in al 27 films de hoofdrol.

Velen van jullie kennen acteurs als Sean Connery, Roger Moore en Timothy Dalton van het witte doek. Zij kropen in de huid van de beroemdste spion.

Soundtrack

Een belangrijk onderdeel van de succesvolle films zijn de soundtracks. Vaak geschreven door grote componisten als John Barry of populaire popartiesten als Duran Duran, A-ha en Adele.

In deze voorstelling laat het METROPEELORKEST, samengesteld uit regionale muzikanten en onder leiding van dirigent Marc Thijssen, je genieten van de vele iconische soundtracks uit de film in een muzikale tijdreis welke visueel wordt ondersteund door beeld en dans met zang van een groot aantal vocalisten. Een cinematisch concert met de spanning van de films van 007.

Modern repertoire

,,Toentertijd kwamen de leden en de dirigent op een tweesprong”, zegt Daan Versleijen, die bastrombone speelt in het orkest. ,,Fanfaremuziek bloedde dood. Er was een keuze: stoppen of een doorstart maken met een moderner tintje. Om leden te houden en nieuwe leden te krijgen. En om het publiek weer enthousiast te krijgen voor de muziek.”

En toen was daar het Metropeelorkest. ,,Een orkest aangevuld met drums, gitaar, basgitaar, keyboard en zangers.” Een ploeg met meer mogelijkheden, niet langer beperkt tot de traditionele muziek. ,,We hebben nu een redelijk vaste groep.” Dertig muzikanten die popmuziek brengen. ,,We spelen van alles. Rowwen Hèze. Adele. Herkenbare muziek, maar we gaan wel alle kanten op.”

Orkest met ambitie

Westerbeek, een klein dorp, maar groot genoeg om volle zalen te trekken in de schouwburgen van Cuijk en Venray met hun nieuwe productie The music is Bond...James Bond. Waarbij de muzikanten vroeger en nu met elkaar verbinden door 26 Bondklassiekers te spelen. Het orkest houdt ervan om groots uit te pakken. Twee jaar geleden nog - bij het honderdjarig bestaan van het dorp - speelde het Metropeelorkest samen met de toneelvereniging met de musical Showtime nog een tot theater omgetoverde aardappelloods plat. ,,Drie dagen uitverkocht. Drie keer 1200 mensen.”

Om maar aan te geven dat als je bij de tijd blijft, als je nieuwe ideeën blijft ontwikkelen, een muziekvereniging bestaansrecht heeft. Want had de fanfare van Westerbeek nog bestaan als ze op de oude voet was doorgegaan? Versleijen denkt van niet. ,,Bij de fanfare blééf de jeugd weg en de oudere garde gíng. Nu komen besturen van muziekverenigingen bij ons kijken hoe we het aanpakken. Welk repertoire we spelen. De muziekstijl is van groot belang voor het voortbestaan van een vereniging. Klassieke marsen zijn niet meer interessant. Bij moderne muziek haken jongeren aan.”

Zaterdagavond 23 maart is de show The music is Bond... James Bond te zien in Schouwburg Cuijk. Het optreden in Venray is zondagmiddag 7 april. Het orkest wordt aangevuld met zes gastzangers en -zangeressen en twaalf gastmuzikanten.

Metropeelorkest Venray

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Metropeelorkest Westerbeek
  • Bron artikel: Algemeen Dagblad/Schouwburg Venray
  • Maker: LOV
Gepubliceerd in Nieuws