facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Voortgangsupdate Oostverbinding Venray

februari 09, 2024

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Oostverbinding Venray.

Fase 1,en 2  van het project zijn succesvol afgerond, terwijl fase 3 nog enige afrondende werkzaamheden vereist. De vertraging in fase 3 is toe te schrijven aan het slechte weer en vandalisme, waardoor het straatwerk nog niet voltooid kon worden. Maar de verbindingsweg is voldoende veilig om vandaag aan het einde van de dag open te gaan.

Eind maart wordt de laatste laag asfalt aangebracht, gevolgd door belijning en coating op de rijbaan en de aanleg van het laatste stukje fietspad aan de zijde van de A73. De weg wordt dan weer voor 2 weken afgesloten voor al het verkeer.

Ondertussen is ook fase 4 van start gegaan, verdeeld in twee delen. Het eerste deel, dat loopt vanaf het Medisch Centrum tot aan de nieuwe rotonde bij de Klaproos, is momenteel in uitvoering. Ze voorzien dat het tweede deel naar verwachting in mei van start kan gaan, wat het gedeelte betreft van de rotonde bij de Klaproos tot aan het viaduct van de A73.

Met de verwachte voltooiing van fase 4 tegen eind juni van dit jaar, begint de Oostverbinding steeds meer zijn definitieve vorm aan te nemen. Fase 5, het laatste traject tussen de rotonde Brukske-Antoniusveld en de nieuwe rotonde op de Henri Dunantstraat, zal naar verwachting worden uitgevoerd in 2025 of 2026.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: George Habets
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws