facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Architects terug als headliner tijdens jubileumeditie Jera On Air

januari 26, 2024

Er was waarschijnlijk maar één vraag die iedere rechtgeaarde liefhebber van punk, hard- & metalcore bezighield sinds de jaarwisseling: wie siert er als headliner bovenaan de festivalposter op de zaterdag van Jera On Air 2024?

Wel nu, het best bewaarde geheim van Ysselsteyn en omstreken is niet meer. Niemand minder dan Architects sluit de zaterdagavond af. Op de derde festivaldag zien we ook Frank Carter & The Rattlesnakes. Bezoekers mogen zich sowieso gaan verheugen, want eerder werd ook al de komst van Electric Callboy, Dropkick Murphys, Bad Religion, Sum 41, While She Sleeps en meer bevestigd.

Naast de komst van Architects en Frank Carter & The Rattlesnakes zijn ook For I Am King, HANABIE., Of Mice & Men, The Black Dahlia Murder, King Prawn, Spanish Love Songs en Imminence te zien tijdens Jera On Air 2024. Net als Movements, Makewar, Brutus en Annisokay.

Architects

Het nieuws dat Architects – uit onvrede over de plek op de festivalposter – in 2019 besloot om niet richting Noord-Limburg te komen, bracht toentertijd aardig wat teweeg. Dat ze tijdens de aankomende editie alsnog als één van de headliners op het festival te bewonderen zijn, is de ultieme bevestiging dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. ‘No matter what they say, it’s like a brand new doomsday’, zingen ze zelf in megahit ‘Doomsday’. En zo is het. Een band als Architects, misschien wel de grootste metalcore-band allertijden, hoort simpelweg thuis op Jera On Air.

Uitverkocht AFAS Live

Vrijdagavond 26 januari breken de Engelsmannen een uitverkocht AFAS Live volledig af. Een kunstje dat ze zaterdag 29 juni tijdens Jera On Air ongetwijfeld gaan herhalen. Met albums als ‘Lost Forever/Lost Together’, ‘All Our Gods Have Abandoned Us’ en ‘Holy Hell’ vestigde de band zich als entiteit op het gebied van metalcore. Toch ging het ze zeker niet altijd voor de wind. In 2016 vormde het overlijden van gitarist Tom Searle aan de gevolgen van kanker een ongekend dieptepunt voor Architects. Het trok een zware wissel op de vier bandleden die achterbleven. Het meest recente album, ‘The classic symptoms of a broken spirit’, noemen ze zelf de eerste echte muzikale viering sinds het rouwen dat volgde na zijn overlijden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Jera On Air
  • Bron artikel: Jera On Air
Gepubliceerd in Nieuws