facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Een TBS-patiënt is meer dan zijn verleden!

januari 10, 2024

Op 8 januari 2024, was de aftrap van de campagne 'Het gezicht van TBS' door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en TBS Nederland.

Het voornaamste doel van deze campagne is om de perceptie rondom tbs-patiënten te nuanceren en te benadrukken dat een individu meer is dan de fouten uit het verleden. Tbs staat immers voor een hersteltraject dat zich richt op een veilige terugkeer naar de samenleving.

De kern draait om de verhalen van vijf fictieve tbs-patiënten: Mike, Andey, Eva, Anton en Gé. Elk van hen wordt geïntroduceerd via animaties, terwijl hun achtergrond, delicten en behandelingen uitgebreid worden belicht in verhalen en podcastafleveringen. 

Het hoofddoel is het publiek aan te moedigen zich te verdiepen in het leven van een tbs-patiënt en het tbs-traject. Uit respect voor slachtoffers en ter bescherming van de privacy worden geen details gedeeld over gepleegde delicten. De verhalen van Mike, Andey, Eva, Anton en Gé geven een gezicht aan de vijf meest voorkomende tbs-patiëntprofielen. Op deze wijze tracht de campagne begrip te vergroten en een realistisch beeld te schetsen van tbs-patiënten en hun behandelingstrajecten.

Voor toegang tot de campagne kun je terecht op www.hetgezichtvantbs.nl.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Het gezicht van TBS
  • Bron artikel: Het gezicht van TBS
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws