facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Meldpunt voor misstanden verhuur geopend in Gemeente Venray

januari 03, 2024

De gemeente Venray heeft per 1 januari 2024 een belangrijke stap gezet in het beschermen van huurders tegen ongewenst gedrag van verhuurders.

Met de oprichting van het speciale meldpunt voor misstanden in de verhuursector kunnen inwoners nu actief bijdragen aan het handhaven van de nieuwe Wet goed verhuurderschap, die sinds 1 juli 2023 van kracht is.

De Wet goed verhuurderschap heeft als voornaamste doel om ongewenst gedrag van verhuurders van woningen en andere woonruimtes te voorkomen. Deze wet legt specifieke regels op waaraan verhuurders zich dienen te houden. Voorbeelden van misstanden die onder deze wet vallen, zijn onder andere het vragen van een te hoge borg, onredelijke servicekosten of discriminatie.

Het meldpunt, bereikbaar via www.venray.nl/melden-problemen-met-verhuurders, biedt een manier voor huurders om problemen te melden. De gemeente Venray is gemachtigd om bij overtredingen van de wet waarschuwingen uit te vaardigen of boetes op te leggen aan de betreffende verhuurders.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws