facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Kijk Niet Weg bijeenkomst over buitengebied in Venray

januari 03, 2024

De werkgroep Veilig Buitengebied Venray organiseert op maandag 8 januari 2024 een ‘Kijk Niet Weg bijeenkomst’. Er wordt met aanwezigen gesproken over de veiligheid en leefbaarheid in de buitengebieden. De avond is met name bedoeld voor ondernemers en bewoners in het buitengebied en duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Door minder sociale controle en meer leegstand vinden er in het buitengebied relatief veel diefstallen plaats. Daarnaast blijkt dat agrariërs regelmatig benaderd worden voor verhuur van leegstaande opstallen voor bijvoorbeeld drugslabs en hennepkwekerijen. Ook het dumpen van drugsafval is een toenemend probleem. Een aantal sprekers delen deze avond hun kennis en vertellen uit eigen ervaring. Onderwerpen die besproken worden zijn inbraakpreventie, drugslab in de praktijk en hoe anoniem is Meld Misdaad Anoniem.

De bijeenkomst vindt plaats bij kinderboerderij 't Platteland in Veulen. Inwoners kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bijeenkomst wordt ondersteund door de gemeente Venray, politie, Meld Misdaad Anoniem, Kijk Niet Weg, Regio Noord-Limburg en LLTB.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Interventieteam Veilg Noord.Limburg
  • Bron artikel: Interventieteam Veilg Noord.Limburg
Gepubliceerd in Nieuws