facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Vier verdachten opgepakt na invallen vanwege drugshandel

november 28, 2023

In een onderzoek naar drugshandel heeft de politie dinsdagochtend op acht adressen in Venray een inval gedaan. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden.

Het gaat om drie mannen van 23, 28 en 60 jaar en een 51-jarige vrouw, allemaal uit Venray.

Acht adressen

Bij de invallen hielp ook het arrestatieteam mee. In de zeven woningen en een bedrijfspand werd een voorraad illegale verdovende middelen gevonden. Ook namen de agenten meerdere vuurwapens, sierraden, gegevensdragers en administratie in beslag. Bovendien werd er een grote som contant geld gevonden.

Meerdere panden werden gebruikt als zogenoemde stashlocatie. Dat betekent dat hier een voorraad illegale verdovende middelen werd bewaard om te verhandelen.

Arrestaties

Het onderzoek is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. De vier verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Drugsindustrie oorzaak van zware criminaliteit

Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. De illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging en geweld. Daarom pakt de politie de betrokken criminele netwerken hard aan.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Politie Limburg
  • Bron artikel: Politie Limburg
Gepubliceerd in Nieuws