facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuwe woningen op locatie basisschool De Lier in Merselo

november 28, 2023

De van Grunsven Groep heeft samen met Urban Jazz, Compen Architecten en Studio Isis Boot de tender gewonnen voor de herontwikkeling van de schoollocatie De Lier Merselo.

Door de verhuizing van de basisschool naar de nieuwe multifunctionele accommodatie in het dorp komt er plaats vrij voor woningbouw.

De Lierhof

Het plan ‘De Lierhof’ zet in op ‘vitaal wonen in het hart van de gemeenschap’. Er komen in totaal 16 grondgebonden woningen, met name voor senioren en starters, om de doorstroming in Merselo te bevorderen.

‘De Lierhof’ is ontworpen met respect voor de bestaande dorpscultuur, bebouwde omgeving, groen en historie. Er komt een gemeenschappelijk woonhof met ruimte voor activiteiten van en door de inwoner van Merselo. Verder worden bestaande bomen en hagen zoveel mogelijk behouden en is er ruimte voor vergroening. Parkeren wordt zoveel mogelijk geclusterd zodat er vanuit de woningen een optimaal zicht is op het groen.

Corné van den Hout, commercieel manager bij de Van Grunsven Groep: “Wij zijn ontzettend blij dat de gemeente en dorpsraad voor ons plan heeft gekozen. De Lierhof wordt een aangename buurt die past bij de dorpse sfeer van Merselo. Er is ruimte voor ontmoeting en we geven een impuls aan de vitaliteit van Merselo.

Planning

De komende tijd zullen de voorbereidingen worden getroffen voor de wijziging van het bestemmingsplan. Belanghebbenden zullen hier ook bij worden betrokken. Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Van Grunsven Groep:

Van Grunsven Groep is een bouw- en ontwikkelingsonderneming met vestigingen in Erp, Nijmegen en Schijndel, met al meer dan 58 jaar ervaring. Zowel regionaal als landelijk zijn de vestigingen actief op het gebied van projectmatige woningbouw, utiliteitsbouw, commerciële huisvesting, distributiecentra, zorggebouwen en het in eigen beheer ontwikkelen van locaties.

Bekijk de website www.grunsvengroep.nl voor meer informatie.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Van Grunsvengroep
  • Bron artikel: Van Grunsvengroep
Gepubliceerd in Merselo