facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Aanpassingen bij consultatiebureau Venray stimuleren beweging

november 24, 2023

GGD Limburg-Noord heeft recentelijk het consultatiebureau in Venray heringericht om beweging bij jonge kinderen te stimuleren. Met een beweegspiegel en vloerstickers worden kinderen uitgedaagd om actief te zijn, wat ouders bewust maakt van het belang van beweging. Deze vernieuwing onderstreept het belang van beweging op jonge leeftijd, wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling.

Omdat het belangrijk is dat kinderen ook buiten het consultatiebureau bewegen, hebben Venlo.fit, Venray Beweegt en GGD Limburg-Noord in samenwerking met Kinderfysiotherapie Venray een beweegboekje ontwikkeld. Dit boekje, bedoeld voor ouders van baby's vanaf 10 maanden, bevat beweegspelletjes die bijdragen aan meer beweging gedurende de dag. Ouders die naar het 11-maanden consult bij het consultatiebureau komen, ontvangen dit boekje gratis.

Deze initiatieven maken deel uit van de preventieaanpak 0-2 jaar, waarbij consultatiebureaus in Noord- en Midden-Limburg sinds 1 juli 2023 zijn aangesloten. Samen met professionals en partners wordt er gestreefd naar een gezonde toekomst door structurele aandacht voor gezondheid, preventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl bij ouders met jonge kinderen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws