facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Laatste kans coronaprik 2023

november 23, 2023

Met een coronaprik in het najaar ga je beter beschermd de winter tegemoet.

Hoewel het coronavirus het hele jaar door kan opleven, zullen de gevolgen van de ziekte waarschijnlijk groter zijn in de winterperiode. Dat komt omdat virussen (zoals verkoudheid en griep) zich gedurende deze periode sneller verspreiden.

Heb jij de coronaprik al gehaald?

Ben jij 60 jaar of ouder, word je uitgenodigd voor de griepprik, ben je werkzaam in de zorg of ben je zwanger? Dan is dit najaar nog het mogelijk een coronaprik te halen. Het halen van een coronaprik kan in regio Limburg-Noord nog tot en met 23 december.
Mensen die zwanger zijn en mensen met een verwijzing van een medisch specialist kunnen in 2024 nog wel een coronaprik halen.

Bescherm jezelf en anderen, maak een afspraak voor een coronavaccinatie

Omdat de najaarsronde eind december stopt, is het belangrijk om op tijd een afspraak te maken. In de komende weken zijn sommige locaties al minder vaak geopend, of gaan sluiten. Hoe eerder je de afspraak maakt, hoe groter de kans op een afspraak bij jou in de buurt. Is het niet meer mogelijk om een prikafspraak te maken bij jou in de buurt? Dan kun je in Venlo zonder afspraak een coronaprik halen.

Op de website van GGD Limburg-Noord (www.ggdlimburgnoord.nl) is te zien waar, wanneer en hóe de coronaprik te halen is. Het maken van een afspraak kan gemakkelijk en snel via planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Veiligheidsregio Limburg Noord
  • Bron artikel: Veiligheidsregio Limburg Noord
Gepubliceerd in Nieuws