facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

warme kerst

Installatie Kinderwijkraad Brukske

november 21, 2023

Op dinsdag 5 december wordt de nieuwe kinderwijkraad van Brukske geïnstalleerd in de hal van Basisschool De Krokodaris van 16.00 - 17.00 uur.

Wethouder Erik van Daal zal de kinderen installeren. Iedereen is welkom om aan te sluiten!

Wat is een kinderwijkraad?

Met een kinderwijkraad krijgen kinderen een platform om de dingen te realiseren die zij belangrijk vinden voor de wijk. “Dit idee spreekt ons aan omdat we kinderen willen meegeven dat zij zelf ook invloed kunnen uitoefenen op hun directe omgeving. Dat ze zelf dingen voor elkaar kunnen krijgen”, aldus Asmaa Darkaoui, projectleider. “Als we hier nu in investeren, plukken deze kinderen én hun omgeving hier in de toekomst de vruchten van”, aldus Lidy Gooren van het wijkplatform Brukske.

Pilot Basisschool de Krokodaris

De kinderen van groep 6, 7 en 8 van Bs de Krokodaris hebben eerst democratielessen gevolgd op school. Tijdens deze lessen hebben zij geleerd wat democratie inhoudt. Een ideaal beeld te schetsen over het wonen en leven in de wijk en hiervoor plannen gemaakt. Alle plannen zijn in de laatste les verzamelt, waar de kinderen konden stemmen op een top 3.
Deze top 3 van plannen zijn de plannen die de kinderwijkraad dit schooljaar gaat uitvoeren. Het kan gaan over het aanpassen van een speeltuin tot het veiliger oversteken bij de supermarkt in de wijk. Tijdens de installatie presenteren de kinderen zelf waar ze voor gekozen hebben.

 Wanneer:           Dinsdag 5 december

Tijd:                     16.00 - 17.00 uur

Locatie:               Bs De Krokodaris, Kiosk 13 Venray

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bron artikel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..