facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Een magisch kerstevent in Venray

november 19, 2023

Venray staat op het punt om zijn winterse sfeer te versterken met de lancering van een veelbelovend kerstevent. Van 14 tot 30 december verandert de Grote Markt voor de allereerste keer in een magische kerstmarkt. Het idee is ontstaan omdat het niet meer financieel verantwoord was de ijsbaan te realiseren. 

In plaats van bij de pakken neer te zitten, heeft Venray Centraal het initiatief genomen en is in gesprek gegaan met Horeca Venray om gezamenlijk alternatieven te verkennen. Uit deze gesprekken is een uniek evenement ontstaan en de samenwerking door De Uitmarkt, De Compaen, Tof en de Klokkenluider. Vanuit de gemeente kwam het voorstel om gezamenlijk te brainstormen over het invullen van de kerstperiode, wat leidde tot het idee om een kerstmarkt te organiseren. Geïnspireerd door de charme van Duitse kerstmarkten, streven ze naar een markt van perfectie met fraaie kramen, sfeervolle aankleding, een knisperend kampvuur, een gevarieerd muziekprogramma en een uniek horecapaviljoen met een fontein als kroon op het werk.

Johan Vaessen, voorzitter van Venray Centraal hoopt op een onvergetelijk kerstevent dat bezoekers uit de hele regio naar het centrum van Venray trekt. Dankzij de toevoeging van curlingbanen wordt niet alleen de avond, maar ook de dag en weekenden gevuld met activiteiten, inclusief een spannende curling competitie. “Het doel is om Venray te laten ontdekken als een warm, gezellig en uitnodigend centrum, wat hopelijk resulteert in frequenter bezoek ook na het evenement.”

Rob Verbroeken, een van de drijvende krachten achter dit initiatief, benadrukt de gastvrijheid die hij heeft ervaren sinds het begin van hun ondernemersavontuur in Venray. De samenwerking tijdens vastelaovend met zeven andere horecaondernemers verdeeld over twee pleinen heeft niet alleen de banden versterkt, maar ook een cultuur van openheid en onderlinge ondersteuning gecreëerd. "Een voorbeeld waar veel dorpen en steden nog van kunnen leren."

De verwachtingen zijn hoog, maar Rob Verbroeken begrijpt dat het kerstevent moet groeien. Samen met collega-ondernemers en de gemeente, Venray Bloeit en Venray Centraal, wordt geïnvesteerd om het tot een succes te maken. Het streven is om reuring in Venray te brengen en een gezellige sfeer te creëren, zodat bezoekers denken: "Laten we even een rondje maken over de kerstmarkt en een glühwein pakken."

In de komende jaren overwegen ze uitbreiding met meerdere activiteiten, maar voor nu staat het vast dat het eerste jaar perfect moet zijn. Het kerstevent belooft niet alleen een feestelijke afsluiting van het jaar, maar ook het begin van een nieuwe, bruisende traditie in Venray. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venray Centraal
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..