facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Eerste solarpark op land geopend in gemeente Venray

november 17, 2023

Het nieuwe zonnepark is gerealiseerd in Oirlo aan de Blakterweg en het heet: “Solarpark Venray 1”.

Een ingebruiknamefestiviteit werd in “de Linde” in Oirlo en op het park georganiseerd, met onder andere vertegenwoordigers van de Gemeente Venray en Energie Coöperatie BeePower Venray die hierbij aanwezig waren. Het zonnepark wordt door Ampyr Solar Nederland (ASN) geopend in Venray en is een voortzetting van het door Henny Pelsers in 2017 opgerichte Limburgs familiebedrijf NaGa Solar. Met de opening van het park in Venray realiseert zij in korte tijd haar tweede project in Nederland. Eerder deze maand opende het bedrijf haar eerste zonnepark in Echt- Susteren, waarbij de opening symbolisch gevierd werd met het aanplanten van de eerste boom in het bijbehorend voedselbos.

Zonnepark Venray

De opening van het zonnepark is voor de gemeente Venray een grote stap in haar duurzaamheidsdoelstelling. Het is namelijk het eerste zon-op-land project dat gerealiseerd wordt in de gemeente. Omdat ASN meer wil doen dan een bijdrage leveren aan de doelstellingen voor hernieuwbare energie van de gemeente Venray, heeft het bedrijf besloten een bedrag van €150.000 aan de lokale energiecoöperatie BeePower te schenken. Beepower verdeelt het bedrag onder de gemeente Venray, Dorpsraad Oirlo en Coöperatie Energiepark Stichtse Peel. Met deze giften willen deze organisaties inwoners van Venray helpen bij het bestrijden van energiearmoede en het verduurzamen van hun woningen. Naast het bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en haar inwoners, heeft ASN zich ingezet te dragen aan het lokale bedrijfsleven. Het zonnepark is namelijk gerealiseerd in samenwerking met voornamelijk partners uit Limburg. Door het betrekken van lokale partners is het mogelijk de lokale economie een boost te geven. Voor ASN, met haar Naga Solar wortels in Maastricht, is dit een speerpunt.

Missie in Limburg

Als bedrijf met wortels in Maastricht voelt ASN zich verbonden met de energiedoelstelling van de provincie Limburg, samen met hun partners in de provincie, de verschillende gemeentes en de betrokken omwonenden. Op dit moment zijn er verschillende projecten van ASN in ontwikkeling in Schietecoven, Schinnen, Horst aan de Maas en een tweede project in Echt-Susteren. Het doel van deze projecten is tweeledig: enerzijds de desbetreffende gemeentes en provincie Limburg helpen in haar doelstelling van het opwekken van duurzame energie, anderzijds het creëren van energieprojecten met een multifunctionele functie, die waarden toevoegen aan de gemeenschap.

Op de foto ziet u van links naar rechts: Alexander Koeman (Ampyr Solar Nederland), Marloes van der Heijden (Dorpsraad Oirlo), Ad Romme (Coöperatie Energiepark Steegse Peel) en Jacques Lemmen (BeePower).

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Ampyr Solar Nederland
  • Bron artikel: Wietse Visser
Gepubliceerd in Oirlo


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..