facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Wout Poels verrast tijdens Wielercafé

november 17, 2023

Wielrenner Wout Poels kwam donderdagavond tijdens zijn wielercafé in Blitterswijck in een warm bad terecht. Een avond met veel hoogtepunten en verrassingen georganiseerd door de fanclub van Wout Poels.

Loco-burgemeester Eric van Daal feliciteerde namens het gemeentebestuur en de Venrayse bevolking Wout met zijn etappe overwinningen in de Tour de France en De Vuelta. Als blijk van waardering werd hij onderscheiden met het Zilveren Bijtje. Van Daal sprak lof en waardering uit over de bescheiden sportman, die met zijn successen de gemeente Venray op de internationale wielerkaart heeft gezet. Om zijn zoontje Caspar aan te moedigen in de voetsporen van zijn vader te treden, kreeg Wout een loopfietsje aangeboden voor zijn zoontje.

Lied over Wout

Zanger Ton Engels lanceerde tijdens het Wielercafé met groot succes een door hem geschreven lied over Wout Poels en zijn successen. De TV-ploeg van L1 was zo enthousiast dat ter plekke werd besloten om het lied de komende tijd geregeld uit te zenden. Een van de hoogtepunten van het Wielercafé was de column van oud-wielrenner en ambassadeur van de fanclub Peter Winnen.  De meer dan 200 bezoekers hingen aan zijn lippen toen Winnen verhaalde over het feit dat Wout telkens belangrijke overwinningen boekt als hij niet thuis is. “Wout laat mij weten wanneer je in de Giro volgend jaar iets van plan bent, dan zorg ik dat ik niet thuis ben!”, aldus Winnen.

Liverpool shirt

Een verrassend moment was de bijdrage van assistent trainer van FC Liverpool, de uit Broekhuizen afkomstige Pepijn Lijnders. Hij meldde via beeldverbinding dat het sterren elftal van Liverpool op de dag dat Wout op de Mont Blanc won op trainingskamp was en de tour als ontspanning volgde. Op het puntje van de stoel hadden ze genoten. Als cadeau voor Wout had Pepijn een speciaal shirt van LIVERPPOOL laten maken met daarop de tekst 15 Etappe  (de etappe in de Tour waar Wout won) voorzien van handtekeningen van alle topspelers van de Engelse club.  Het shirt werd Wout tijdens het Wielercafé aangeboden.

Verhuizen na afloop carrière

Wout Poels genoot ook van de videoverbindingen met onder andere Tour de France winnaar van 2018, Geraint Thomas, Laurens Ten Dam en Mike Teunissen. Aan het einde van het Wielercafé meldde Wout dat hij volgend jaar zo goed als zeker de Italiaanse Giro rijdt. Bovendien, zo onthulde hij, verlaat hij na zijn wielercarrière de woonplaats Monaco (hij noemde het mijn dorp!) om zich met zijn gezin te vestigen in de regio Noord-Limburg.

Op de foto ziet u achter de tafel (vlnr) wielertalent Tijmen Graat, wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, Wout Poels, presentator Maurice de Heus en aan het woord Peter Winnen met naast hem het Liverpool shirt.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Fanclub Wout Poels
  • Bron artikel: Fanclub Wout Poels
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..