facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Positief akkoord voor betere arbeidsvoorwaarden 75.000 werknemers

november 15, 2023


De VNG heeft met CNV en FNV een positief onderhandelingsresultaat bereikt over het tussentijds opbreken van de cao’s Sociale Werkvoorziening (SW) en Aan de slag, waardoor ongeveer 75.000 werknemers kunnen profiteren van verbeterde arbeidsvoorwaarden.

In het akkoord worden verschillende positieve veranderingen aangebracht:
- Een stijging van 13,6% in het wettelijk minimumloon (WML) in 2023, waardoor er een gelijke tred wordt gerealiseerd met loonschalen;
- De reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer verdubbelt naar € 0,21 per kilometer vanaf 1 januari 2024;
- Werknemers die op 1 december in dienst zijn, ontvangen een eenmalige uitkering van € 75.

Specifiek voor Cao SW en Cao Aan de slag zijn er aanvullende verbeteringen. Zo krijgen de werknemers in de CAO SW boven het WML per 1 oktober 2023 een totale loonstijging van 7% in 2023. Bovendien worden op 1 januari 2024 alle schaalbedragen in de loontabel met € 50 verhoogd.

In de CAO Aan de Slag stijgen de lonen op 1 oktober 2023, 1 januari 2024 en 1 juli 2024 voor werknemers boven het WML, afhankelijk van hun inschaling. Verder ontvangen medewerkers, in dienst op 1 december 2023, een extra eenmalige uitkering van € 500 bruto naar rato van hun dienstverband.

De VNG legt de verkregen resultaten voor beide overeenkomsten ter goedkeuring voor aan gemeenten via een gezamenlijke ledenraadpleging. Op 14 december wordt de uitkomst van deze ledenraadpleging voorgelegd aan het VNG-bestuur. Het VNG-bestuur zal vervolgens beslissen over de formele bekrachtiging van de cao’s.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: VNG
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..