facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Jubilarissen binnen het gilde van Geijsteren

november 13, 2023
Jubilarissen Gilde Geijsteren Jubilarissen Gilde Geijsteren

Bij het Koninklijk Sint Willibrordusgilde in Geijsteren begint het nieuwe gildejaar op 7 november, de dag van het patroonsfeest van de H. Willibrordus. Tegenwoordig wordt dan ook steeds op deze datum de jaarvergadering van het gilde gehouden. Tenzij deze dag in het weekend valt, dan wordt meestal uitgeweken naar een voorafgaande vrijdag.

Voorafgaand aan de vergadering werd traditiegetrouw een H. Mis opgedragen in de Willibrorduskapel diep in de donkere Geijsterse bossen, waarna men naar het gildehuis ging waar koffie en broodjes klaar stonden. De vergadering zelf bestond voornamelijk uit de gebruikelijke zaken, financieel verslag, aanname nieuwe leden, activiteiten in het nieuwe jaar, etc.

Vervolgens werden de jubilarissen binnen de vereniging bekend gemaakt en deze werden bedankt en ontvingen een oorkonde, bezegeld met een zilver schildje. De jubilarissen zijn Eric Euwals (56), Berry Vink (66) en Joep Reijnders (57). Alle drie zijn ze al 40 jaar actief bij het gilde.

Eric vult al vele jaren zijn functie in als bestuurslid binnen de vereniging. Berry heeft de titel wapenmeester en zorgt er voor dat de ceremoniële wapens en bijbehorende attributen netjes onderhouden worden, zodat ze na een activiteit weer veilig opgeslagen worden.  Joep is de huidige gildekoning. Ook hij is vele jaren actief geweest als bestuurslid.

Na een groot applaus als blijk van dank werd deze avond vervolgt met een terugblik op het voorafgaande gildejaar door middel van een fotopresentatie terwijl er werd genoten van een vaatje bier.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gilde Geijsteren
  • Bron artikel: Gilde geijsteren
Gepubliceerd in Geijsteren