facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Strijkservice voor kwetsbare bewoners

november 03, 2023

Voor velen van ons kan het strijken van kleding een tijdrovende en soms inspannende taak zijn. Maar wat als je door omstandigheden niet in staat bent om deze huishoudelijke klus zelf uit te voeren? Het WijkLeerbedrijf Venray heeft het antwoord met hun StrijkService. Dit initiatief is in het leven geroepen om inwoners met een hulpvraag te ondersteunen, en het mooie is dat deze service geheel kosteloos is.

Het idee achter de StrijkService is ontstaan als reactie op een veelgestelde vraag van klanten. Vaak hadden stagiaires beperkte tijd om hun klanten te helpen, en dit bracht de behoefte aan een doeltreffende oplossing met zich mee. Dankzij de lancering van de StrijkService kunnen zij nu echt de helpende hand bieden.

De kracht van dit initiatief ligt niet alleen in de gratis dienstverlening, maar ook in de samenwerking tussen verschillende partijen. Gemeente draagt zorg voor de mensen die komen strijken en dragen strijk klanten aan. Wonen Limburg stelt de strijkruimte beschikbaar, Calibris voert uit (vanuit het WijkLeerbedrijf Venray) en Wauw speciaal voor jou draagt bij via vervoer van strijkgoed van en naar de strijk klanten.

De StrijkService is er voor kwetsbare burgers die niet langer in staat zijn om hun eigen was te strijken. Ook mantelzorgers die wel wat ontlasting kunnen gebruiken, zijn welkom om van deze dienst gebruik te maken. Er is geen specifieke indicatie vereist. De toegang tot de service wordt beoordeeld tijdens een persoonlijk gesprek met de coördinator van de StrijkService.

Hoe werkt het precies? Op vier verschillende dagdelen (dinsdagochtend, woensdagochtend, woensdagmiddag en vrijdagochtend), wordt de was gestreken vanuit de strijklocatie in het WijkLeerbedrijf. De was wordt op maandag opgehaald en donderdag of vrijdag weer keurig gestreken en wel teruggebracht.

De financiering en instandhouding van de StrijkService worden mogelijk gemaakt door de samenwerking met de gemeente Venray. Deze waardevolle samenwerking draagt bij aan het welzijn van kwetsbare bewoners en toont aan hoe lokale gemeenschappen samen kunnen werken om het leven van hun inwoners te verbeteren.

De reacties van mensen die gebruik hebben gemaakt van de StrijkService zijn buitengewoon positief. Ze zijn blij dat er nu een mogelijkheid is om deze zorgtaak uit handen te geven.

Wil je meer informatie over de StrijkService of wil je je aanmelden? Neem dan contact op via 06 - 34 62 59 20 of mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws