facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Cultura Venray verlaat het Schoutenstraatje

november 03, 2023

Sinds haar oprichting in 2016 heeft Cultura Venray haar thuishaven in het Schoutenstraatje gehad. In de loop der jaren was dit uitgegroeid tot een vertrouwde plek voor cultuurliefhebbers in Venray, mede doordat het tevens dienst deed als atelier voor diverse kunstenaars en waar prachtige kunstwerken zijn ontstaan.

Het nieuws van de geplande verkoop van het pand dwong Cultura Venray om elders een geschikte locatie te vinden. Deze zoektocht is buitengewoon succesvol geweest, want vanaf 1 november 2023 heeft Cultura Venray zijn intrek genomen in de Borggraaf, hetzelfde gebouw waar het Venrays Museum en het Historisch Platform Venray zijn gevestigd.

Deze nieuwe locatie biedt Cultura Venray de ideale basis om nog meer zichtbaarheid te verwerven in het culturele landschap. Bovendien ontstaan er kansen om de samenwerking tussen het Venrays Museum, het Historisch Platform Venray en Cultura Venray te versterken. De huisvesting zal ongetwijfeld een positieve impact hebben op de uitstraling en bekendheid van Cultura Venray.

Bovendien zal de verhuizing de mogelijkheid bieden tot verdere samenwerking met andere culturele instellingen, waaronder het Odapark en de Schouwburg. Dit zal de versterking van kunst en cultuur in de Venrayse samenleving nog meer bevorderen.

Er staat een kleine verbouwing op de planning om Cultura Venray nog prominenter te maken binnen de muren van de Borggraaf. Ondanks deze aanpassingen laat Cultura Venray weten dat iedereen al welkom is in hun nieuwe onderkomen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Cultura Venray
  • Bron artikel: Cultura Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws