facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 04, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Betere start voor jonge kinderen in Noord- en Midden-Limburg

oktober 27, 2023

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor hun toekomst en kansen op een gezond leven. In erkenning van de behoefte aan verbeteringen voor ouders en kinderen in deze regio, hebben de Provincie Limburg, de zorgverzekeraar en 14 gemeenten, waaronder ook de gemeente Venray, de handen ineengeslagen voor het programma Kansrijke Start. Dit programma, dat op 1 november landelijk haar eerste lustrum viert, brengt alle betrokken partijen in de zorg en welzijn samen.

De afgelopen 2,5 jaar is het programma Kansrijke Start in Noord-en Midden-Limburg ontstaan dankzij de toewijding en samenwerking van verloskundigen, gynaecologen, kraamzorg, GGD, gemeenten en de zorgverzekeraar. Het resulterende netwerk in onze regio zorgt voor een beter gecoördineerd aanbod van ondersteuning voor jonge ouders in kwetsbare situaties. Dit aanbod wordt op unieke wijze digitaal samengebracht in de zogenaamde Zorgpadentool, die op 1 november wordt gelanceerd tijdens een speciale bijeenkomst.

De Zorgpadentool biedt een uitgebreid overzicht van medische en sociale zorg en ondersteuning op 17 verschillende thema's die van invloed kunnen zijn tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van een kind. Zowel inwoners als professionals die met deze ouders en kinderen werken, kunnen gebruik maken van deze tool. De Zorgpadentool bevat onder andere contactgegevens van organisaties waar gezinnen met specifieke hulpvragen binnen hun gemeente terecht kunnen. Daarnaast voorziet de Zorgpadentool in achtergrondinformatie per thema, waardoor ouders en zorgverleners beter geïnformeerde keuzes kunnen maken. De Zorgpadentool is ontwikkeld om gezinnen en zorgverleners te voorzien van de nodige middelen en informatie om een goede start voor elk kind te waarborgen. 

Kijk voor meer informatie over het programma op Kansrijke Start.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Kansrijke Start
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws