facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 04, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Energietoeslag 2023 in Gemeente Venray

oktober 27, 2023

Op 3 oktober heeft de regering haar goedkeuring gegeven voor het wetsvoorstel Energietoeslag 2023. Gemeente Venray zal, net als in 2022, in 2023 een eenmalige energietoeslag verstrekken aan huishoudens met een laag inkomen. In de meeste gevallen zal deze toeslag automatisch worden overgemaakt. In Venray kunnen huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum aanspraak maken op een toeslag van € 800,-, terwijl huishoudens met een inkomen tussen 120% en 130% van het sociaal minimum recht hebben op een toeslag van € 400,-.

Voor huishoudens in Gemeente Venray die in 2022 al energietoeslag hebben ontvangen, zal er automatisch worden gecontroleerd of ze ook in aanmerking komen voor de energietoeslag in 2023. Binnen twee weken zullen zij hierover per brief worden geïnformeerd. Deze huishoudens hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen; als ze aan de vereisten voldoen, wordt de energietoeslag uiterlijk op 31 december 2023 automatisch op hun rekening gestort. Deze regeling geldt eveneens voor huishoudens die een uitkering van de gemeente ontvangen of zich in een schuldhulpverleningstraject bevinden. Zij hoeven zelf geen verdere actie te ondernemen.

Voor Venraynaren met een laag inkomen, zonder bijstandsuitkering en die geen energietoeslag in 2022 hebben ontvangen, bestaat de mogelijkheid om vanaf 1 november 2023 de energietoeslag aan te vragen. Meer informatie en de voorwaarden zijn te raadplegen via Gemeente Venray.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws