facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 15, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Hardlopers Vincent van Gogh halen mooi bedrag op tijdens Socialrun

oktober 19, 2023

Tijdens de Socialrun estafetteloop hebben hardlopende medewerkers van ggz-organisatie Vincent van Gogh bijna € 10.000 aan sponsorgelden ingezameld. Met deze financiële steun ondersteunt de Stichting Socialrun verschillende projecten die de bevordering van een inclusieve samenleving als doel hebben.

Elk jaar vindt de Socialrun plaats in het derde weekend van september. Dit is een 48 uur durende estafetteloop in Zuid-Nederland, bedoeld om aandacht te vestigen op psychische kwetsbaarheden. De organisatie en de deelnemers streven ernaar om een inclusievere samenleving te bevorderen. Dit jaar deden de Vincent van Gogh-runners, medewerkers van Vincent van Gogh en VIGO, voor de tiende keer mee aan deze estafetteloop.

De 555 kilometer lange route liep voor de derde keer door Venray, langs het Vincent van Gogh-terrein. Ter ere van deze doorkomst organiseerde Vincent van Gogh verschillende festiviteiten. Bewoners, medewerkers, buurtbewoners en andere geïnteresseerden genoten van een programma met muziek, spelletjes, dans, kienen en lekker eten.

Iedereen die de inclusieve samenleving een warm hart toedraagt, had de mogelijkheid om te doneren aan de Vincent van Gogh-runners. Dit werd massaal gedaan, en dankzij genereuze donaties van vele individuele sponsors en bedrijven wisten de Vincent van Gogh-runners dit jaar een recordbedrag van bijna € 10.000 op te halen.

Het opgehaalde geld wordt door Stichting Socialrun gebruikt ter ondersteuning van verschillende projecten die gericht zijn op het bevorderen van inclusie voor mensen met psychische kwetsbaarheden. Hiermee willen zij bijdragen aan een maatschappij waarin iedereen zich vrij voelt om open te zijn over zijn of haar psychische gezondheid.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Vincent van Gogh
  • Bron artikel: Vincent van Gogh
Gepubliceerd in Nieuws