facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

WK Bokkenollen Griendtsveen groot succes

oktober 09, 2023

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vond in Griendtsveen voor de 22e keer het WK Bokkenollen plaats. Vanwege corona heeft het evenement een paar jaar niet plaatsgevonden.

Dit jaar zette het kleine dorp uit de Peel zijn beste beentje voor om er een groot succes van te maken. De weergoden waren goedgezind en het hele dorp was uitgelopen.

Op zaterdag moesten de volwassen in teams van twee personen over een touw lopen wat over een sloot gespannen was. Een dienblad met “Bokbier” in de hand moest zo snel naar de overkant gebracht worden. Het team met de snelste tijd en de volste glazen mochten zich weer een jaar wereldkampioen noemen. In het verleden hebben ook deelnemers uit Engeland, Ierland en en Polen deelgenomen aan de wedstrijd.

Ook aan de jeugd uit het dorp was was gedacht. Zij hadden hun eigen WK Limonollen vanaf 4 jaar tot 17 jaar. Teams in elke leeftijdklasse konden zich inschrijven voor de wedstrijd. De jeugd moest met glazen melk rennen en hadden een water glijbaan.

Aan de veiligheid bij dit evenement was tevens de nodige aandacht geschonken. De duikersvereniging uit Deurne stonden paraat om in te grijpen voor het geval dat het nodig zou zijn.

Tot slot was er nog de prijsuitreiking. Volgend jaar vindt het WK in Griendtsveen op zaterdag 12 en zondag 13 oktober plaats. Ook teams die niet uit Peeldorp komen kunnen zich hiervoor inschrijven.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Organisatie Bokkenollen
  • Bron artikel: Redactie Omroep Venray
Gepubliceerd in Overige plaatsen