facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Burendag in Venray Noord/West

september 24, 2023

Zaterdag 23 september werd er s’middags een grote barbecue gehouden bij wijkcentrum Den Hoender in de wijk Venray Noord/West. Dit was in het kader van de burendag die jaarlijks gehouden wordt. Vooraf hadden zich ongeveer 100 mensen aangemeld om aan de barbecue deel te nemen.

De  plaatsen in het wijkgebouw waren goed bezet en ook in de opgezette tent waren de nodige gasten aanwezig. De sfeer was goed en van de barbecue werd goed gebruik gemaakt. Jammer was dat het zonnetje deze middag weg bleef.

Vooral de oudere wijkbewoners hadden zich aangemeld. Naar schatting was 90% van de deelnemers was 65 plus. Jongere deelnemers lieten zich helaas niet zien, en ook waren er geen deelnemers van buitenlandse afkomst. Een opvallende constatering.

Vraag is dan ook: “Hoe betrek je deze mensen bij de burendag”. Dit zou ook goed zijn voor de integratie. In de wijk Noord/West wonen erg veel mensen van buitenlandse afkomst. Wellicht kan bij de volgende burendag meer gefocust worden op deze doelgroep.

Ondanks deze constatering was de burendag zeker geslaagd. De burendag is een landelijk initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds. In de wijk is dit mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van het wijkplatform.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws