facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Vrijheidsvuur naar Venray

september 12, 2023

In september wordt in de Peel de bevrijding herdacht. Het vrijheidsvuur is hét symbool voor eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. Op 19 september wordt het vrijheidsvuur ontstoken en verspreid. De gemeente Venray doet dit jaar voor de tweede keer mee.


Samen met de burgemeesters van zeven Brabantse en vier Limburgse Peelgemeenten ontsteekt de Stichting Vrijheidsvuur de Peel met de gemeente Laarbeek op 19 september het Vrijheidsvuur in het Openluchttheater in Mariahout. Burgemeester Uitdehaag neemt het vuur voor Venray in ontvangst. Het wordt een sfeervol en kleurrijk programma, met onder andere medewerking van gildes en schutterijen, Firebrigade Pipes & Drums uit Gemert-Bakel en een escort van militaire voertuigen met burgemeesters.


Vuur naar Ysselsteyn

Na afloop van de ceremonie brengen lopers van Atletiek Vereniging Venray het vuur naar Ysselsteyn. Naar verwachting komen de lopers rond 21.15 uur aan op het Lovinckplein in Ysselsteyn voor de estafette naar het Duitse oorlogskerkhof aan de Timmermansweg.
Het vuur komt daar rond 22.00 uur aan, waar de burgemeester Uitdehaag het vuur in aanwezigheid van belangstellenden ontsteekt.


Meedoen?

Individuele lopers die mee willen doen, zijn van harte welkom om aan te sluiten. Zij kunnen zich op 19 september om 21.00 uur melden op het Lovinckplein.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stichting Vrijheidsvuur De Peel
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Datum: dinsdag 12 september 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!