facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wordt u de nieuwe schutterskoning van Venray?

september 11, 2023

Zondag 17 september zal de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray haar eeuwenoude koningsvogelschieten weer gaan organiseren.

Maar natuurlijk kunt u ook meestrijden om de titel van koning van ere en daarmee burgerkoning van Venray worden. Daagt u uw familie, vrienden en bekenden uit om deel te nemen?

Ochtendprogramma
In de vroege ochtend *08:30 uur* zullen diverse straten in het Antoniusveld wakker worden met tromgeroffel, de schutterij is in aantocht om de huidige schutterskoning op te halen bij diens woonhuis. Om 09:30 uur woont de schutterij de Eucharistieviering bij in de Sint Petrus Banden Kerk, waarna de schutterij zich terugtrekt om de inwendige mens te versterken.
 
Middagprogramma
Om 13:45 uur zal de schutterij zich op de schuttersweide, gelegen aan de Loonsedijk 5 te Merselo, opstellen en om 14:00 uur zal de schuttersweide worden betreden. Allereerst worden, in het bijzijn van onze nieuwe burgervader, de schutterskoning en de koning van ere van 2023 bedankt voor bewezen diensten.
 
Jubilarissen
Ook worden de jubilarissen deze dag gehuldigd. Pascal de Klein, Bianca Krijnen-de Klein zijn beide 40 jaar lid en Gwen Jacobs is alweer 5 jaar lid. Deze drie jubilarissen worden toegesproken en gehuldigd vanuit de eigen schutterij en de Oud-Limburgse Schuttersfederatie. Na de officiële huldiging wordt hun ook een receptie aangeboden, die voor iedereen toegankelijk is.
Koningsvogelschieten
Als de schietgerechtigde leden van de schutterij beginnen aan haar strijd om de nieuwe schutterskoning, kan ook het publiek gratis (Ja hoor u leest het goed gratis), meeschieten om de titel van koning van ere. Vanaf 16 jaar is iedereen van harte welkom om mee te strijden. De jeugd t/m 15 jaar zal gaan strijden om de titel van jeugdschutterskoning en deze titel is ook voor jeugd buiten de schutterij, dus wil je eens schieten met een echte buks, zorg dat je naar de schuttersweide komt.
Vermaak
 
Natuurlijk zal de schuttersweide een mooi decor vormen voor deze middag. Er wordt gezorgd voor een natje en een droogje. De joekskapel Ut Göt zal gedurende de middag zorgen voor de muzikale noot. Tegen de klok van 17:00 uur hopen wij de schutterskoningen te kunnen huldigen en natuurlijk hopen wij dat jullie erbij zijn?

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Foto Hoedemaekers
  • Bron artikel: schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan
Gepubliceerd in Nieuws