facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuw platform van Reuma Nederland gelanceerd

september 08, 2023

In heel Nederland, van noord tot zuid en van stad tot dorp, wonen mensen met reuma. Maar liefst 2 miljoen Nederlanders hebben deze ziekte en willen maar al te graag een zo normaal mogelijk leven leiden. Daarom lanceert Reuma Nederland het nieuwe platform Reuma.nl

Een ontmoetingsplaats waar betrouwbare informatie te vinden is en mensen met reuma praktische tips en ervaringen kunnen uitwisselen over allerlei onderwerpen. Reuma.nl wordt ondersteund door reumatoloog Pascal de Jong en verschillende ervaringsdeskundigen, zoals presentatrice Anna Witzier en influencers Sanne van Lierop en Michelle Langerak.

Reumatische klachten hebben een enorme impact op de kwaliteit van leven van mensen. Boodschappen optillen kost moeite, iets simpels als een flessendop openen lukt niet, hobby’s als hardlopen en voetballen behoren vaak niet meer tot de mogelijkheden en voor je kind zorgen is met de ziekte niet langer een vanzelfsprekendheid. Om mensen met reuma het leven makkelijker te maken roept ReumaNederland de nieuwe ontmoetingsplek https://www.reuma.nl/

Een platform met betrouwbare patiënten informatie waarop ervaringsdeskundigen tips en ervaringen kunnen uitwisselen over uiteenlopende onderwerpen zoals vakantie, werk en sporten. Ervaren moderatoren begeleiden de gesprekken en zorgen voor een fijne en veilige sfeer in de community. Het platform biedt niet alleen handvatten voor mensen met klachten. Veel van de onderwerpen die worden behandeld zijn ook relevant voor artsen, verpleegkundigen en familieleden van reumapatiënten.   

Uitwisselen ervaringen belangrijk

Reumatoloog Pascal de Jong ervaart in de praktijk dat patiënten niet alleen op zoek zijn naar medische oplossingen voor hun aandoening, maar ook naar antwoorden op andere vragen rondom werk, vakantie of een kinderwens.

“Onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt, maar die voor mensen met reumatische klachten een grotere uitdaging vormen. Patiënten durven deze onderwerpen niet altijd te benoemen of er is niet genoeg tijd om ze tijdens het spreekuur te behandelen”, aldus De Jong. “Niet over deze onderwerpen praten is zonde, vooral omdat er vaak op een eenvoudige, praktische manier wel iets aan te doen is.”   

Anita Witzier, ambassadeur van ReumaNederland, weet als geen ander dat je met reuma tegen vragen aanloopt: “Dagelijkse dingen als koken, sporten en autorijden brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is goed dat mensen met reuma elkaar hierbij kunnen helpen en hun persoonlijke ervaringen kunnen delen

Iedereen expert #letsshare

“Reuma heeft eigenlijk altijd wel invloed op mijn leven of het nou kleine of grote dingen zijn. In de puberteit moest ik vaak rekening houden met bijvoorbeeld uitgaan of alcohol, maar nu ik op mezelf woon zijn kleine huishoudelijke taken soms al een probleem. Iedere fase in je leven brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waar je weer mee moet leren omgaan en je je leven op aanpast”, vertelt Sanne van Lierop. Sinds haar eerste levensjaar, heeft ze last van jeugdreuma. Ze is evenals Luuk van Merwijk, Michelle Langerak en Lotte van Trigt betrokken bij de lancering van het platform. Alle vier de succesvolle ondernemers kennen de uitdagingen van een leven met reuma. “Je ziet niet altijd dat iemand reumatische klachten heeft, maar de pijn of vermoeidheid is er wel. Je houdt er altijd rekening mee en moet bovendien accepteren dat er dingen zijn die je niet kunt. En het ziektebeeld is bij iedereen anders,” zegt foodinfluencer Luuk. Met de hashtag #letsshare hopen Sanne, Luuk, Michelle en Lotte mede-experts te enthousiasmeren om op Reuma.nl hun ervaringen en tips uit te wisselen die het leven met reuma leuk en makkelijk maken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Reuma Nederland
Gepubliceerd in Nieuws