facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

De Nationale Nacht voor de Nachtvlinder

september 08, 2023

Op vrijdag 15 september zal de blokhut van Jong Nederland als decor gaan dienen voor de jaarlijkse landelijke “Nacht van de Nachtvlinder”.

In Nederland zijn meer dan 2400 soorten vlinders. Een groot deel daarvan zijn macro-nachtvlinders (ongeveer 865 soorten) of micro-nachtvlinders (heel kleine vlindertjes, ruim 1480 soorten). Er zijn dus nu nog maar 53 soorten dagvlinders in ons land. Het verschil tussen dag- en nachtvlinders lijkt heel simpel: dagvlinders vliegen overdag, nachtvlinders 's nachts. Maar dat is niet helemaal waar, want er zijn ook nachtvlinders, die overdag vliegen: de dag actieve nachtvlinders. Tijdens de excursie krijgt u informatie over de nachtvlinders en hun families, de vangst- en lokmethodes. Fotograferen is toegestaan. Om ongeveer 24.00 uur wordt de excursiewandeling afgesloten om de nachtelijke stilte en rust rond deze mooie locatie net langer te vestoren en te terug te keren. Iedereen is welkom en deelnamen is gratis. Meer informatie over deze nationale avond vindt u op website www.vlinderstichting.nl van de Vlinderstichting. Datum: vrijdag 15 september, vertrek om 21:30 uur, Kempweg 162, 5801 VV in Venray                                                                                                                                     

Aanvullende informatie

  • Bron foto: IVN

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!