facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

LVK zoekt aanvulling voor LVK-jury

september 08, 2023

De finale van de 48e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK, vindt plaats op vrijdag 26 januari 2024 op buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.

Kenmerkend aan elk concours is dat er uiteindelijk maar één winnaar kan zijn. In dit geval het Limburgs vastelaovesleedje van het jaar. Het te doorlopen traject gebeurt in drie delen. Allereerst brengt de LVK-jury het totaal aantal inzendingen terug tot 60 halve finalisten. Aansluitend jureert de LVK-jury en ‘het volk van Limburg’ gezamenlijk deze kanshebbers, zodat twintig finalisten over blijven. Diverse jury’s en ‘het volk’ beoordelen tenslotte deze liedjes. Het nummer dat dan de meeste stemmen krijgt, is uiteraard de winnaar.

LVK-jury

Om jaarlijks een goede kwalitatieve en regionale afspiegeling van de samenstelling van de LVK-jury te kunnen borgen, werkt de  met een uitgebreide lijst van (potentiële) juryleden. Bestuursleden Elise van Wordragen en Marja van Kessel selecteren ook ieder jaar een aantal nieuwe juryleden. Elise: “Het is belangrijk een afspiegeling van Limburg te hebben. De verhouding man-vrouw, de regio’s en alle leeftijdscategorieën dienen vertegenwoordigd te zijn. Daarom dienen ze de LVK-jury uit te breiden met enkele jongere juryleden. Ze zijn specifiek op zoek naar jongemannen uit de regio Noord-Limburg, die na 1980 geboren zijn. Ook zoeken ze jongedames uit Parkstad of Maastricht-Mergelland, geboren na 1990.” Marja vult aan: “Ze moeten affiniteit hebben met (vastelaoves)muziek maken, componeren, arrangeren en/of met teksten in Limburgs dialect. Tevens mag men op geen enkele wijze betrokken zijn of worden bij een inzending/finalist.”

Reageren

Voldoe je aan de gestelde eisen, ben je enthousiast en sta je te trappelen om jouw bijdrage te leveren? Reageer dan uitsluitend door zo snel mogelijk een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je interesse hebt en jezelf geschikt acht. Je ontvangt dan een link naar een formulier, dat je dient in te vullen. Uit de ontvangen reacties maakt het LVK-bestuur een keuze. Alle inzenders ontvangen een bericht of ze wel of niet worden opgenomen in het bestand en een uitnodiging ontvangen om te jureren.

De stichting LVK kijkt uit naar je aanmelding!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stichting LVK
  • Bron artikel: Stichting LVK

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!