facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Extra voorstelling Terug naar Rowwen (Christiaan) Hèze in Schouwburg Venray

september 05, 2023

In april waren de eerste vier voorstellingen van de theaterproductie binnen no-time uitverkocht, nu wordt er een vijfde voorstelling toegevoegd aan de reeks. Muziekvereniging St. Caecilia America en Peggy’s Productiehuis vertolken het verhaal van het historische Peelfiguur Rowwen (Christiaan) Hèze.

Na de vliegende start van de ticketverkoop in april heeft de muziekvereniging nu de vijfde voorstelling geopend. Ook zijn er tickets beschikbaar gekomen voor de andere voorstellingen. De voorstellingen vinden plaats van vrijdag 17 november t/m zondag 19 november 2023 in Schouwburg Venray.

Het verhaal van de voorstelling gaat over de jonge Christiaan Hesen, die met het verstrijken van de tijd steeds meer op d’n Rowwe begint te lijken. Christiaan moet aan de slag met het ontginnen van de Peel en leidt een eenzaam bestaan. Gelukkig heeft hij een goede vriend waar hij altijd bij terecht kan, een mysterieuze verschijning genaamd Walteck. Helaas krijgt d’n Rowwe het verdriet uit zijn verleden niet verwerkt en zoekt zijn heil in de drank. Het dorp wil hem wegjagen, maar tegelijk heeft d’n Rowwe bijzondere krachten waarmee hij bijvoorbeeld vee kan genezen. Zal het dorp uiteindelijk toch achter hem staan en zal d'n Rowwe zijn krachten voor het goede blijven gebruiken?

In deze theaterproductie zijn toneel en muziek in prachtig evenwicht. Muziekvereniging St. Caecilia America zal laten horen hoe ontzettend sfeervol klassieke muziek kan zijn bij een verhaal, maar natuurlijk geven ze ook af en toe een dikke knipoog naar de band Rowwen Hèze en hun muziek. Het verhaal is gebaseerd op het boek Icoon van Jan Philipsen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Bregje Deckers
  • Bron artikel: Bregje deckers
  • Datum: dinsdag 05 september 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!